KOLOFON FORLAG AS
KOLORITT FORLAG AS

Nedre Slottsgate 5
0157 Oslo
Telefon: 22 82 51 00
Telefaks: 22 82 51 01
E-post:post@kolofonshop.no


På skolen får ikke disse drømmende jentene som boken omtaler, særlig oppmerksomhet. De forstyrrer knapt undervisningen og de er helt annerledes enn gutter/menn med ADHD. Jentene har vansker med å konsentrere seg – de lar tankene flyte og de har svake skoleprestasjoner. Fiaskoene hoper seg opp og deres ”livs oppbrudd” er meget kompliserte. Igjen og igjen begynner de på nye utdannelser, men de avslutter ingen av dem. De innleder stadig nye ”eventyr” og blir – ikke sjelden, gravide som tenåring. Som unge mødre møter de da krav som de ikke kan innfri. Som voksne kvinner virker de kaotiske og de lider under sterke svingninger i følelseslivet.

På den andre siden har de ofte spesielle begavelser, fremfor alt innenfor kunstneriske, kreative områder, for de er fulle av praktfulle ideer. Disse kvinnene lider av svekket oppmerksomhet – hyperaktivitetsforstyrrelser – ADHD. Alt etter individuelle evner og livssituasjon, kan dette føre til nedsatt funksjonsevne og tilleggssykdommer, såkalt komorbiditet. Jo tidligere en riktig diagnose kan stilles, desto større er kvinnenes sjanse til likevel å kunne leve et fullverdig liv. I sentrum av denne boken står skjebnen til 16 kvinner og livshistoriene deres blir formidlet og kommentert av forfatteren.

Dr. med. Doris Ryffel-Rawak er spesialist i psykiatri og psykoterapi. Siden 1989 har hun hatt egen praksis i Sveits. Hun har tidligere gitt flere bøker om ADHD.