KOLOFON FORLAG AS
KOLORITT FORLAG AS

Nedre Slottsgate 5
0157 Oslo
Telefon: 22 82 51 00
Telefaks: 22 82 51 01
E-post:post@kolofonshop.noDen omfatter kort om diabetes generelt, helseutfordringer og egenomsorg, helsepedagogikk, fotkomplikasjoner, dokumentasjon, fotbehandling på den diabetiske foten, sårbehand­ling, diabetiske fotsår, leddundersøkelser, muskelfunksjonen i underekstremitetene, gangfunksjonen, spesielle testmetoder på den diabetiske foten, litt om ortopediteknikk, balanse­trening, avlastningsterapi med såravlastningsteknikk, egen­program for diabetikere og fotøvelser.

Emil Ottosen, er autorisert fotterapeut, utdannet i Kristiansand i 1976.

Han har også utdanning som hjelpepleier fra Ullevål sykehus. Han har allsidig praksis som fotterapeut, også som faglærer for fotterapeuter. Videre har han lang praksis som hjelpepleier bl.a. som ledende hjelpepleier.

Videre har han fagskoleutdanning i rehabilitering og høg­skoleutdanninger i yrkespedagogikk, arbeidslivskunnskap og handlingskompetanse.

Han tok initiativ til, og satte i gang den første spesialopplæring om diabetesfoten for fotterapeuter i Norge i 1981, etter først å ha vært på nordisk studietur med dette formål. Deretter fordypnings­kurs om den diabetiske fot hos De Danske fodterapeuter.

Det var han som innførte begrepet – diabetes-fotterapi i Norge.

I tillegg har han diverse kurs i fordypning i diabetes i NorgeHan har også kurser i medikamentlære og sårbehandling.